Veelgestelde vragen start schooljaar 2020-2021

Wanneer begint mijn schooljaar?
Het schooljaar begint met een verplichte introductie in de week van 25-28 augustus. De lessen starten de week erna, vanaf 31 augustus.

Ben ik verplicht om naar een introductiekamp/week/dag te gaan?
Er is een verplichte introductie per opleiding. Bij uitzondering kan je je afmelden.

Hoeveel kost het lesmateriaal?
In de meeste gevallen kun je uitgaan van een bedrag tussen € 400,- en € 1000,-. De exacte kosten voor de lesmaterialen vind je op deze pagina op de boekenlijsten en lijsten met aanvullende materialen. Voor uitbestede leerlingen betaalt de verwijzende school een deel van de kosten.

Wat is mijn leerlingnummer?
Iedere leerling bij het VAVO Lyceum krijg een leerling nummer. Dit nummer bestaat uit zes cijfers. Jouw nummer staat op de schoolpas die je in aanloop naar het nieuwe schooljaar per post krijgt toegestuurd. In de begeleidende brief staat ook je schoolmailadres.

Wat is mijn inlognaam?
Je inlognaam bestaat uit jouw leerlingnummer, gevolgd door @edu.rocmn.nl. Bijvoorbeeld 234567@edu.rocmn.nl. Dit is ook gelijk je schoolmailadres.

Wat is mijn schoolmailadres?
Je schoolmailadres bestaat uit jouw leerlingnummer, gevolgd door @edu.rocmn.nl. Bijvoorbeeld 234567@edu.rocmn.nl. Dit is ook gelijk jouw inlognaam.

Waar vind ik algemene informatie en handleidingen voor de verschillende systemen?
Ga naar https://start.rocmn.nl (Mijn ROCMN). In deze omgeving vind je algemene informatie, handleidingen, en links naar Blackboard, schoolmail, VAVO Bundle, EduArte enz.

Waar kan ik boeken voor mijn opleiding bestellen?
De lesmaterialen kun je bestellen bij VanDijk, of bij een andere leverancier naar keuze. Sta je ingeschreven voor een opleiding, dan heb je al bij het intakegesprek een instructieformulier voor boeken bestellen ontvangen. Alle informatie staat ook op de pagina over boekenlijsten.

Let op! Door de Coronamaatregelingen kunnen er geen kluisjes worden gebruikt. Dus bestel GEEN kluis!

De boeken zijn binnen vijf werkdagen in huis, als alles op voorraad is. Anders worden de boeken in twee delen geleverd. Ben je uitbesteed door jouw vorige school (meestal ben je dan jonger dan 18) dan worden de “gratis” boeken betaald en besteld door het VAVO Lyceum. De aanvullende (verplichte) lesmaterialen moet je nog wel zelf bestellen en betalen!

Waar vind ik mijn digitale leermiddelen die ik heb besteld bij Studers/ VanDijk?

vavo bundle2

Als je digitale leermiddelen hebt besteld, stuurt VanDijk je één week voor je eerste schooldag een e-mail met alle details. Je digitale leermiddelen vind je op MijnROCMN (app: VAVO Bundle). Je wacht tot de eerste schoolweek om je digitale leermiddelen te bekijken. Sommige licenties zijn beperkt geldig. Activeer je digitale lesmateriaal pas als de docent hiertoe opdracht geeft en je met de lessen gaat beginnen!

Waar kan ik andere spullen dan boeken kopen voor school?
Dit mag je zelf bepalen. Het VAVO werkt samen met VanDijk, hier kun je dus altijd terecht. Daarnaast kun je gratis Office 2016 downloaden met je inlognaam en wachtwoord van ROC Midden Nederland (die krijg je bij de start van je opleiding).

Heb ik een laptop nodig?
We starten dit schooljaar vrijwel zeker met een combinatie van online en offline-onderwijs. Je hebt daarom een laptop nodig. Via het schoolnetwerk Eduroam kun je gebruik maken van Wi-Fi. Wij adviseren een laptop (geen tablet of Chromebook) met voldoende geheugen en functionaliteiten. Lees meer op mijn rocmn. In de startmail die je van ons ontvangt vind je de specificaties van de laptop.

office

Hoe kom ik aan gratis Microsoft Office voor studenten?
Wil je Office gebruiken op je MAC- of Windows-laptop/computer/tablet? Via de Office tegel op MijnROCMN kun je na 1 augustus Office 2016 gratis downloaden. Hiervoor heb je jouw mailadres en wachtwoord van ROC Midden Nederland nodig . Meer lezen? Log in op MijnROCMN voor alle handleidingen. Dit geldt alleen voor leerlingen die via DUO bij ons/ROC Midden Nederland staan ingeschreven.

Mag ik mijn leermiddelen in termijnen betalen?
Bij VanDijk kun je in drie termijnen betalen vanaf een factuurbedrag van tenminste €175,-. Dit kan op basis van een creditcheck worden uitgesloten. De eerste termijn dient direct per iDeal te worden voldaan en bedraagt 40% van het totaalbedrag.

Mag ik het cursusgeld of lesgeld in termijnen betalen?
Cursusgeld deeltijders: Cursusgeld moet in een keer betaald worden en kan niet in termijnen voldaan worden.

Lesgeld voltijders (via DUO): Bij DUO is het mogelijk om in termijnen te betalen.

Is er een tegemoetkoming schoolkosten mogelijk?
Voor leerlingen ouder dan 18 jaar heeft DUO een Tegemoetkoming Scholieren 18+.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere regelingen. Ga naar de pagina van het VAVO Lyceum over kosten voor meer informatie.

Kan ik mijn boeken ergens anders bestellen dan bij VanDijk?
Je kunt je boeken ook via een andere leverancier of tweedehands kopen. Daarbij moet je wel goed opletten dat de ISBN nummers kloppen. Deze kun je vinden in de leermiddelenlijst die je vindt op de website van het VAVO Lyceum.

Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen, want ze kloppen niet?
Wat vervelend. Bel ons tijdens kantooruren op 088 2333 444, optie 2 in het keuzemenu dan passen we de gegevens samen met jou aan. Vermeld dan je voor- en achternaam, je Burgerservicenummer of leerlingnummer en/of geboortedatum.

Kan ik mijn aanmelding annuleren?
Zie OOK (onderwijsovereenkomst) einde overeenkomst: nadat het cursusjaar is gestart (meestal met de introductieweek) zal er geen restitutie van cursusgeld en leerlingbijdrage plaatsvinden. Afmelden doe je via vavoutrecht@rocmn.nl respectievelijk vavoamersfoort@rocmn.nl.

Informatie over Blackboard Ultra
Blackboard is de elektronische leeromgeving. Je vindt er informatie die je nodig hebt voor je opleiding, zoals opdrachten. Cijfers en lesrooster vind je terug op de app Eduarte via Mijn ROCMN.