Boekenlijsten VAVO Lyceum

Hier vind je alle informatie om boeken en leermiddelen te bestellen.

Kosten voor boeken en andere leermiddelen zijn afhankelijk van de vakken die je gaat volgen. Voor studenten die door het voortgezet onderwijs uitbesteed worden, geldt de gratis schoolboekenregeling. Studenten die zichzelf hebben aangemeld voor het VAVO moeten zelf hun boeken en leermiddelen betalen. 

Leermiddelen zelf betalende studenten 2024-2025

Je vindt hier alle info over huren of kopen van je boeken en overige leermiddelen. Vanaf 1 juli kun je je boeken bestellen. Bestel vóór 14 juli, dan heb je de boeken zeker op tijd in huis.

Klik hier om te bestellen als je een zelf betalende student bent in Amersfoort 
Klik hier om te bestellen als je een zelf betalende student bent in Utrecht 

Huren of kopen
Op de boekenlijsten staat bij sommige leermiddelen een huur-en een koopprijs  Je kunt zelf kiezen of je wilt huren of kopen. Huurprijzen zijn ongeveer een derde van de koopprijs. Boeken die je huurt lever je aan het einde van het schooljaar weer in bij VanDijk. 

Financiële diensten
Op de boekenlijst kom je financiële diensten tegen. Deze zijn te herkennen aan het logo van een hand en euromunt. Deze ben je verplicht aan te schaffen en moet je zelf toevoegen aan je bestelling door op toevoegen te klikken. Deze leermiddelen worden door het VAVO verzorgd en ontvang je aan het begin van het schooljaar. Er wordt gecontroleerd of je betaald hebt, voordat je dit product ontvangt in de les. 

Andere leermiddelen onder het kopje ook belangrijk voor dit vak zijn niet verplicht om aan te schaffen voor de lessen, maar worden aangeraden door de docent voor zelfstudie.

Boeken- en leermiddelenlijsten en instructie voor bestellen bij Van Dijk

 

Leermiddelen uitbestede studenten 2024-2025

Klik hier om te bestellen als je een uitbestede student bent in Amersfoort
Klik hier om te bestellen als je een uitbestede student bent in Utrecht 

Als uitbestede student bestel je alle leermiddelen zelf. De reguliere leermiddelen worden voor jou betaald, de aanvullende leermiddelen moet je wel zelf betalen. Sommige aanvullende leermiddelen zijn verplicht! Bij het bestellen van de boeken is duidelijk te zien welke items je zelf nog moet betalen (mits je deze niet al in het bezit hebt). 

Bij het bestellen staan sommige leermiddelen onder het kopje ook belangrijk voor dit vak. Deze zijn niet verplicht om aan te schaffen voor de lessen, maar worden door de docent aangeraden voor zelfstudie. Deze aanvullende leermiddelen mag je ook bij een andere leverancier bestellen.

Boeken- en leermiddelenlijsten en instructie voor bestellen bij Van Dijk

Stop je met de opleiding? Stuur dan voor 1 oktober je boeken retour. 
Uitbestede studenten die vóór 1 oktober stoppen met de opleiding of met één of meerdere vakken, moeten de boeken direct naar VanDijk terugsturen. Boeken van uitbestede studenten die in de eerste week nà 1 oktober bij VanDijk terug zijn, worden niet in rekening gebracht. Indien de boeken niet op tijd bij VanDijk binnen zijn, zullen de uitgeschreven studenten een rekening krijgen.

Voor reguliere studenten geldt dat foutief bestelde en ongebruikte leermiddelen ook vóór 1 oktober kunnen worden geretourneerd. Geactiveerde digitale leermiddelen zijn uitgezonderd van het retourrecht. 

Na 1 oktober geldt de volgende terugbetalingsregeling: 
Vanaf de 2e week van oktober tot en met januari: 60% (mits onbeschreven en onbeschadigd)
In de maanden februari, maart en april: 30% (mits onbeschreven en onbeschadigd)
Vanaf mei geldt geen terugbetaling.

Heb je vragen?

Vraag het aan het VAVO Lyceum: