Sabina van Essen genomineerd als Utrechts sporttalent 2022

Sabina van Essen, genomineerd sporttalent 2022

Studente Sabina van Essen is genomineerd als Utrechts sporttalent 2022. Sabina volgt aan het VAVO Lyceum in Utrecht haar vmbo-tl-opleiding. Zij heeft voor ROC Midden Nederland gekozen, omdat zij bij ons gebruik kan maken van de topsportfaciliteiten. Sabina doet aan sportklimmen (boulderen en lead) en heeft daarvoor een Internationaal Talent (IT) status. Wij willen natuurlijk dat zij het sporttalent van 2022 gaat worden! Stem jij mee? Dan kan dat hier.

Over Sabina van Essen:
Al was ze pas 16, helemaal onverwacht kwam haar nationale titel boulderen bij de senioren niet. Sabina van Essen is al een aantal jaren top in Nederland. Opgegroeid in Thailand begon ze eind 2016 met de klimsport, boulderen en Lead (klimmen met touw). Naast de nationale titel boulderen heeft ze international ook goede prestaties behaald. Maar liefst 3 gouden medailles tijdens Europese Jeugd boulder wedstrijden en zilver op een Europese senioren boulder wedstrijd. Ook met de internationale Lead wedstrijden wist Sabina goede prestaties neer te zetten. Finale Europese Lead wedstrijd senioren, halve finale EK Lead senioren en finale tijdens het wereld jeugdkampioenschap Lead in Dallas (USA). Evengoed wil Sabina hogerop. Zowel de NKBV als Sabina denken aan de eerste Nederlandse deelname tijdens Los Angeles 2028. ‘ Dat is echt mijn doel’

Alle informatie over topsport bij ROC Midden Nederland is te vinden via http://www.rocmn.nl/topsport. Je kunt ook contact opnemen met onze topsportcoördinator Koen Stroo, 06 1484 5352.

19 januari 2023
VAVO Lyceum

Heb je vragen?

Vraag het aan het VAVO Lyceum: