Meike Scholte: sporttalent

Meike Scholte is 19 jaar en komt uit Ter Apel (Groningen). Zij doet op hoog niveau aan waterpolo waardoor zij een sporttalent is. Voor de Eredivisie Club waterpolo moest zij afgelopen zomer verhuizen naar Utrecht en ging studeren aan het VAVO Lyceum. Vorige maand is Meike in Nieuw Zeeland geweest voor de Wereld Jeugd Kampioenschappen. “We hebben de 4e plek behaald en dat is zeker wel een mooie prestatie. Maar het voelde ook wel zuur aan, omdat we zeker brons hadden moeten pakken. Maar het was echt een super mooie ervaring!”

VWO-deelcertificaten
Meike volgt 4 vakken op vwo niveau: Nederlands, Engels, Duits en scheikunde.
Deze vakken heeft ze vorig jaar helaas niet gehaald op haar oude school in Emmen. Zij vindt de teksten van de talen lastig. Maar ze gaat er weer volop tegenaan om de vakken dit jaar wel te halen.

Studeren en sporten
’Omdat ik maar vier vakken volg, studeer ik in deeltijd. Ik houd dan genoeg tijd over om te trainen. Ik mis wel de lessen op vrijdagochtend, omdat ik dan ook moet trainen. Die haal ik zelfstandig in. Dat is het fijne aan volwassenonderwijs. Soms mis ik trainingen, omdat ik dan echt aanwezig moet zijn op school. Bijvoorbeeld tijdens de schoolexamens en schoolonderzoeken. Bij de start van de opleiding hebben we hier goede afspraken over gemaakt. Daarom bevalt het mij ook erg goed hier op school.
Ik heb ook leuke vrienden gemaakt. Ik kende namelijk helemaal niemand toen ik hier op school kwam. Gelukkig kwam daar snel verandering in.”

Toekomstplannen
‘’Na het behalen van mijn vwo-diploma wil ik diergeneeskunde studeren. Omdat dit een loting studie is, ben ik nu ook bezig met het leren voor de selectie daarvan. En daarna wil ik met de universiteit overleggen wat mijn mogelijkheden zijn in verband met het sporten. Want ik wil wel het beste eruit halen in combinatie met het sporten.”