Informatie voor Decanen

Is uw leerling minderjarig en minimaal 16 jaar? Dan is het in bepaalde gevallen mogelijk om op het VAVO Lyceum alsnog een diploma te halen. Als degene bereid is om hard te werken, zelfstandig kan handelen en zijn/haar eigen verantwoordelijkheid neemt, dan heeft het VAVO Lyceum wellicht een plek in Amersfoort of Utrecht!

Bij het VAVO Lyceum kunnen leerlingen terecht als zij een diploma of deelcertificaat willen halen voor vmbo-tl, havo of vwo. Zij volgen alleen de vakken die zij nodig hebben voor de vervolgopleiding of diploma. Afhankelijk van de vooropleiding en wensen voor de toekomst, bieden wij een opleidingstraject aan dat het beste bij de leerling past.

Minderjarige leerlingen kunnen niet zichzelf aanmelden. Een school voor VO kan, onder bepaalde voorwaarden, wel leerlingen uitbesteden aan het VAVO. U kunt als decaan een leerling via deze tool aanmelden.
Ook is het mogelijk om een leerling aan te melden voor een schakelopleiding anderstaligen. Dat kan via deze tool.

Hieronder kunt u twee documenten met nadere informatie downloaden. Bij vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.