Leerlingen aan het woord bij het VAVO Lyceum

Latifa, opleiding vmbo-tl

"Ik heb al op een aantal verschillende scholen gezeten. Vanwege persoonlijke redenen kon ik daar niet goed meekomen en heb ik uiteindelijk zelfs thuis gezeten en een jaar gewerkt. Omdat ik dat zelf graag wilde, maar ook omdat ik nog leerplichtig ben, besloot ik mijn opleiding weer op te pakken. Gelukkig kon ik daarvoor terecht bij het VAVO Lyceum.

Er is een prettige sfeer op school. Alles is goed geregeld en de docenten geven goed les. Ik vind het heel leuk dat ik met volwassenen de lessen volg. Hierdoor wordt namelijk van mij verwacht dat ik veel zelfstandig doe en mijn eigen verantwoordelijkheden neem. Daarna ga ik naar het Business & Administration College van ROC Midden Nederland. ”

Latifa

Maxime van de Molen

Maxime volgde de deeltijdopleiding havo én vwo op het VAVO Lyceum in Amersfoort. Op haar diploma stonden alleen maar hoge cijfers, een prestatie dat haar de vermelding cum laude op haar diploma opleverden. Daarnaast won ze ook de prijs voor beste Profielwerkstuk (pws). Een prestigieuze prijs waar zij behoorlijk trots op is.

"Ik vond de opleiding aan het VAVO Lyceum erg leerzaam. Het programma stoomt je echt klaar voor het eindexamen. Het enthousiasme van de leerkrachten beviel goed. Zij waren zeer betrokken met de leerlingen en werkten samen naar het einddoel: een diploma.

Maxime startte na de havo met het vak Nederlands op vwo-niveau. Tegelijkertijd volgt zij de studie hbo-Rechten.

Maxime volgt een opleiding op het VAVO Lyceum

Brendan Hoogenberg

“Het is hard werken maar het VAVO Lyceum is een hele goede manier om je diploma te halen. Mijn droom is om fysiotherapeut te worden. Ik dacht daarom dat het goed was te kiezen voor een sportopleiding op mbo-niveau. Al snel merkte ik dat ik daar uitdaging miste. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een mogelijkheid waarmee ik snel naar het hbo kan doorstromen en zo kwam ik bij het VAVO lyceum terecht. Ik ben gestart op de havo-schakel. Nu doe ik de opleiding havo-eenjarig. De opleiding bevalt mij erg goed, de docenten hebben veel ervaring en je leert veel. Je moet hard werken op het VAVO Lyceum, maar als je hulp nodig hebt, kun je altijd terecht bij de docenten. Wat ik vooral erg fijn vind aan deze opleiding is dat iedereen in de klas gemotiveerd is."

Leerling VAVO